Kombinera stilar

Många väljer att pryda sina väggar med posters, vilket är ett billigare alternativ än att köpa konst, samtidigt som det finns ett väldigt stort utbud. Det går att finna posters med de allra flesta motiv och dessutom i olika storlekar och färger. Vissa består av en kombination av bild och text, medan andra enbart har bild eller text. Att använda posters till dekoration är ett lekfullt och kreativt sätt eftersom man kan kombinera precis hur man vill. Det går till exempel att blanda både färg och svartvitt, att använda sig av olika ramar eller posters i olika storlekar.

Kombinera gammalt och nytt 

En rolig kombination kan vara att mixa gamla och nya intryck och influenser. Man kan till exempel välja att sätta upp en poster som föreställer ett gammalt, klassiskt motiv men som är tryckt i en modernare och mer nytänkande variant. Det går också att hänga upp gamla och nya posters som föreställer samma sak för att skapa kontraster. Det kan till exempel vara ett tidlöst motiv av den äldre varianten tillsammans med ett datagjort, grafiskt tryck eller gamla filmposters kombinerat med nyare varianter.

Utgå från ett speciellt tema

Det går även att låta ett speciellt tema gå som en röd tråd genom alla posters, som till exempel en färg. Då kan man blanda mängder av tryck och stilar, utan att det ser malplacerat ut. Att leka med färg är ett kreativt och roligt sätt att inreda på.

Ett annat alternativ är att bestämma sig för ett motiv, som exempelvis natur, och därefter sätta upp posters som föreställer det angivna motivet. Det är enkelt på så sätt att man kan kombinera mängder av stilar och konstnärer, men ändå få det att se sammanhängande ut.

Kombinera olika former

Ytterligare ett sätt att kombinera olika stilar på, är att använda sig av posters med olika former och storlekar. Det finns tryck på posters som är runda, ovala, rektangulära eller kvadratiska, vilket tillsammans kan skapa en stilfull och unik kombination. Dessutom kan de olika storlekarna göra att posters kan hängas upp på väggar med begränsad yta.

Få det som du vill ha det

Genom att kombinera olika stilar, kan man skapa en unik, personlig inredning som återspeglar ens egen karaktär. Man väljer själv om man vill rama in sina posters eller inte, och om de ska hängas upp symmetriskt eller inte. Det är egentligen bara att börja experimentera.